Waarom de omstreden Duitse tolplannen ondanks steun Bondsdag alsnog kunnen mislukken

De Bondsdag geeft vrijdag groen licht voor de aanpassingen van verkeersminister Alexander Dobrindt (CSU) van het tolvignet. Daarmee kan hij verder met de invoering van zijn plan. Maar tegelijkertijd groeit het verzet in de Bondsraad en bij andere instanties.

Waarom BMW de elektrische Mini in Nederland wil produceren

BMW-topman Harald Krüger overweegt na de Brexit om de elektrische Mini in Nederland te laten produceren. Dat vertelde hij dinsdag bij het ontvouwen van de toekomstplannen.

Autolobbyist wordt campagneleider Angela Merkel

Angela Merkel heeft een beslissing genomen: de belangrijkste lobbyist van autofabrikant Opel gaat de CDU-campagne aanvoeren. Voor de bondskanselier is hij geen onbekende.

Merkel pleit bij opening Cebit met Japanse premier Abe voor vrijhandel

Bij de opening van de Duitse techbeurs Cebit in Hannover pleitten bondskanselier Angela Merkel en de Japanse premier Shinzo Abe samen voor vrijhandel. Daarmee gaven ze een signaal af tegen Donald Trump die daarover een andere opvatting heeft.

Verzoenende toon vlak voor bezoek: Trump onder de indruk van Merkel

Met spanning wordt uitgekeken naar het bezoek van Angela Merkel aan de Verenigde Staten. Waar veel Trump-critici in de bondskanselier een medestrijder zien, slaan enkele Trump-adviseurs de laatste dagen een verzoenende toon aan.

Waarom Duitsland achterloopt met aanleggen breedbandinternet

Supersnel internet van minimaal 1.000 MB per seconde, dat moet voor 2025 normaal zijn in heel Duitsland. Maar in de realiteit is dat nog heel ver weg. Om glasvezel in het hele land aan te leggen moet er 100 miljard euro geïnvesteerd worden. Volgens het landelijk internetagentschap gaat het allemaal veel te traag in Duitsland.

Deelstaat Saarland wil campagnes Turkse politici verbieden

Saarland gaat op 26 maart naar de stembus en daarom wil de Duitse deelstaat in de aanloop daar deze verkiezingen campagne-optredens van Turkse politici verbieden.