Brekend: ‘gewapende man Duitse bioscoop doodgeschoten’

De gewapende man die rond 15.00 uur vier schoten loste in een bioscoop in Viernheim (regio Mannheim en Heidelberg) is door de politie doodgeschoten. Er zouden minstens 25 gewonden zijn gevallen door traangas. De veiligheidsdiensten gaan niet uit van een terreuractie.

Laatste stand van zaken met van Derk Marseille op BNR

Update 17.39 uur

Politie meldt dat alle gijzelaars bevrijd en ongedeerd zijn.

Update 17.25 uur

Hessenschau meldt dat de veiligheidsdiensten niet uitgaan van een terreuractie.

Update 17.16 uur

De man zou de bioscoopbezoekers korte tijd hebben gegijzeld. Duitse politie meldt aan persbureau AP dat er buiten de slachtoffers van het traangas geen gewonden zijn gevallen.

Update 17.06 uur

Volgens minister van Binnenlandse Zaken van Hessen Peter Beuth is de schutter doodgeschoten. “De dader was gemaskerd en maakte een verwarde indruk. Hij had een groot vuurwapen bij zich en hij heeft daarmee 4 schoten gelost”, aldus Beuth.

 

Update 16.58 uur

Bild meldt dat de dader is neergeschoten. Onduidelijk is of de dader nog in leven is.

Update 16.54 uur

De 25 gewonden zouden zijn gevallen door traangas. Het speciale arrestatieteam is ter plaatse.

Update 16.43 uur.

Er zouden meerdere gewonden zijn gevallen in de bioscoop. Hessenschau meldt dat er minstens 25 gewonden zouden zijn. Dat baseert de omroep op basis van een getuigemelding, er is nog geen officiële bevestiging van dit aantal.

Onduidelijk is hoeveel mensen zich in de bioscoop bevinden. Ook over de achtergrond van de dader is nog geen duidelijkheid.

Over het soort wapens die de man bij zich heeft is nog geen bevestigde informatie. Maar aan het aantal schoten lijkt te horen te zijn dat de man niet over automatische wapens beschikt, of ze in ieder geval nog niet heeft ingezet.

Update 16.23 uur.

Bild bericht dat de man rond 15.00 uur de bioscoop binnendrong met een vuurwapen in zijn hand. Hij zou minstens één keer in de lucht hebben geschoten en over zijn schouder zou hij een ammunitiegordel hebben gedragen.

Het is nog onbekend of en hoeveel gewonden er zijn.