Hier vind je alle strategische partijen rond ehealth in Duitsland

Er is veel aan de hand rond ehealth in Duitsland. Dat is dit jaar goed te zien tijdens de DMEA, de belangrijkste Europese beurs voor digitalisering in de gezondheidszorg, voorheen de ConhIT. NBSO Stuttgart en TFHC organiseren een bedrijvenmissie. 

In Berlijn verzamelen van 9 tot en met 11 april de belangrijkste stakeholders op het gebied van ehealth in Duitsland. Dan vindt DMEA, de belangrijkste beurs voor digitalisering in de gezondheidszorg plaats. Voorheen heette dit de ConhIT. Afgelopen jaar kwamen er meer dan 10.000 bezoekers en waren er 577 exposanten.

Het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Stuttgart ziet deze vakbeurs als strategisch belangrijk en organiseert daarom samen met Task Force Health Care (TFHC) uit Den Haag een gezamenlijk Nederlands bezoek voor bedrijven en organisaties die actief willen zijn in Duitsland.

Bezoekersprogramma voor geïnteresseerden in ehealth in Duitsland

In de Duitse hoofdstad zijn alle relevante Duitse en Europese partijen op het gebied van digitale gezondheid aanwezig om te leren over nieuwe trends en innovaties en te leren over de digitalisering van de gezondheidszorg in Duitsland. Volgens het NBSO is dit het moment om te investeren in een netwerk en partners in Duitsland omdat het land lang geaarzeld heeft met de implementatie en uitrol van digitale technologie in de zorginfrastructuur.

De kern van deze aarzeling wordt gevormd door privacy- en beveiligingskwesties, die steeds moeilijker worden gemaakt door het grote aantal instanties en partijen die tot afspraken moeten komen over de te volgen strategie. “Toch is Duitsland zich terdege bewust van de noodzaak om verder te gaan.”

De toenemende druk en dynamiek leidt nu tot concrete veranderingen in houding en wetgeving, zegt mede-organisator TFHC. “Dit geeft dus meer ruimte voor het starten en ontwikkelen van pilots, projecten en samenwerking in Nederland – in Duitsland bekend als innovatief en toonaangevend op het gebied van digitalisering van de gezondheidszorg.”

Dutch Digital Health Night

Een belangrijk onderdeel van deze beurs is de Dutch Digital Health Night, een programma dat op 9 april georganiseerd wordt door NBSO Stuttgart op de Nederlandse ambassade in Berlijn. Het event dat voor het vierde jaar op rij wordt georganiseerd, trekt Nederlandse en Duitse startups en investeerders. Startups uit beide landen pitchen hun verhaal voor een deskundige jury.

Nederlandse ehealth startups pitchen in Berlijn tijdens de Dutch Digital Health Night

Duitslandnieuws